divendres, 28 de març del 2014

Imants per la nevera

Com que el tema del magnetisme ens ha començat a atreure, vaig trobar aquest kit de Drac Miquel per a fer imants a casa, que a més contribueix a una causa solidària de Nens amb Càncer.


El contingut de la caixa fa que sigui una activitat que puguem emportar-nos a qualsevol lloc, ja que és complerta !!!
 El moment inicial, com sempre, és la descoberta del contingut i jugar i experimentar amb els imants el què més li ha agradat després d'observar amb detall els motlles de colors vius.



Quina sorpresa, tots s'ajunten i força ràpid :)
 Comencem amassant la pasta.
 Hi encaixem el motlle triat.
 Com que no hi ha pasta suficient, l'hem d'aplanar una mica més.
 Amb força marquem el motlle.
 I amb molta cura anem apartant els sobrants. Aquesta és la part més delicada, però ens ajuda amb la psicomotricitat fina dels dits.

Repetim el procés amb cadascun dels motlles.

Mentre la pasta s'asseca, juguem una mica més amb els imants

Al cap de 5 minuts aproximadament pintem les formes.

Els detalls han estat iniciativa de la mama, però han quedat prou bé, oi?
Deixem que tot plegat s'assequi bé, uns 10 minuts més i posem cola a la part de darrera.
Hi enganxem amb cura un dels imants.
I ho tornem a deixar assecar. Atenció, no deixeu les figures massa properes perquè ens hem trobat que "es movien soles" :)
I un cop tot enllestit els enganxem (això sí, cal jugar-hi una estona), a la campana extractora perquè la nevera no els enganxa.


Ha estat una bona experiència per fer un dia festiu al matí, mentre alguns de casa encara dormen :)

I ara que ja en coneixem els materials necessaris, potser ens n'inventem i creem amb formes i colors diferents !! I també és una bona idea per a fer un regal o per a poder-los crear nosaltres com a "postal de nadal" per l'any vinent .... ja veurem :-)

diumenge, 23 de març del 2014

Museu de ciències Naturals de Granollers

Des de fa tres de mesos que han inaugurat el Planetari de Granollers. És una instal·lació única a la comarca i la quarta que hi ha a tot Catalunya, els altres planetaris són a Barcelona ciutat, al Montsec i a les Planes de Son.

I com que això de l'astronomia i les estrelles sempre ha fascinat molt a la mama hem decidit de fer-hi una sortida :)
 
L'arribada al museu ja ha estat satisfactòria, perquè han trobat uns gronxadors per a treure l'energia abans d'entrar.
 
Arribat el moment, tots corrent cap a dins !
Com que encara no era l'hora d'entrar al Planetari vam fer la visita completa a la resta del Museu, que ens ha sorprès molt gratament.
Primer una exposició de papallones.




El caça-papallones s'assembla al nostre :)
El planetari està en una sala, coberta per una cúpula de plàstic i els seients també són uns inflables tipus matalàs inflable, molt divertit pels nens :)

És molt similar a aquest planetari digital. En Carles Schnabel va ser l'encarregat de fer-nos totes les explicacions. Amb una senzilla maqueta ens explica els moviments de rotació, translació i com es pot veure la lluna segons l'època de l'any, del mes, etc ....



A l'apagar-se les llums, comença l'espectacle, simulant que es fa de nit a l'entorn de Granollers, és a dir, veiem el mateix tipus d'estrelles que hi ha a la realitat.

Ens ha explicat totes les constel·lacions (l'Ossa Major i menor que són fàcilment identificables) i de com la lluna influeix en la data de Pasqua: el dia de Pasqua és el primer diumenge després de la primera lluna plena de primavera. D'aquesta manera, la Pasqua canvia cada any :)
 



A continuació un "viatge" fins a la lluna i hem simulat que hi estàvem al damunt, ja que en vèiem el contorn i la Terra era un dels "estels" del cel ..... al Jan li ha agradat molt aquesta experiència, crec que la seva imaginació és de moment molt i molt gran :)

De "tornada" a Granollers hem vist com s'ha fet de dia, sortint el sol i veient un cicle complet de la Lluna amb totes les seves fases.

A la sortida ens hem aturat en una altra exposició, els Ratpenats .... el que més ens ha cridat l'atenció un esquelet real !!! :)


I ja per acabar la visita, hem estat una bona estona a la sala de jocs del mateix museu, on hi ha jocs per totes les edats i de tots tipus.
 
Realment ha estat una visita molt profitosa, unes hores entretingudes i alhora descobrint i experimentant amb ciència.
 
Si us hi animeu, val molt la pena, actualment les entrades valen 1€ pels nens i 6€ pels adults. També podeu consultar la guia didàctica per a veure quines activitats són les adequades pels vostres infants.
 
Aquest estiu ja estarem una mica més informats i podem apreciar millor les estrelles des de casa, amb el nostre petit telescopi.
 
Estiu 2013
 

divendres, 21 de març del 2014

Pintar amb palletes

Una proposta ben senzilla, creativa i divertida.

Presentació


No calen gaires explicacions per iniciar aquesta nova tècnica.

 Ostres, si els colors es barregen també en surten de nous :)



 Pose-m'hi més pintura :)


 I l'Ot mentrestant experimenta de forma diferent, utilitzant la palleta per a dibuixar primera la seva mà i després la de la mama.



Una estona ben divertida, senzilla i amb resultats força sorprenents .... i si algun infant ha d'utilitzar la tècnica de bufar per a millorar la seva capacitat pulmonar, doncs aquesta n'és una manera ben divertida i diferent :)