dissabte, 8 de març del 2014

Museu egipci

Aprofitant les vacances de Nadal i que el Jan i l'Ot han mostrat interés per les mòmies, vam visitar el Museu Egipci de Barcelona. Tot plegat ha estat molt influit per la película de Tadeo Jones que hem vist unes quantes vegades a casa per la televisió o per You Tube.

La guia que ens han donat ha servit per seguir com un mapa tot el recinte i no oblidar-nos res !!. El primer que ens ha agradat són els sarcòfags amb les cares de persones i tots els dibuixos de colors pintats a sobre. 


També hi ha petites mòmies reals d'animals, ocells, gats .... "impressiona" més als adults que no pas als infants.

Una mòmia d'un nen on es veu amb raig  X tot l'esquelet ha permès explicar què hi ha dins d'aquelles robes tant ben embolicades.


 Els caps dels sarcòfags s'assimilen als capgrosssos :)
 Ostres ! N'hem trobat un recobert tot d'or !!


També hem vist com són les pirámides per dins i com decoràven la sala funeraria.


Una de les parades més espectaculars, un sarcòfag "obert" on es veu la mòmia .... la seva pregunta: " I perquè no s'aixeca? No camina?". Ells esperàven que fós com a la película, que les mòmies "estan vives" i ens condueixen cap al tresor amagat dels inques :)

Tot plegat molt interessant i instructiu, veure quelcom de realitat del què han pogut aprendre a través de dibuixos animats.
I la darrera parada i potser la més esperada, la botiga .... hi hem passat una estona distreta, però hem deixat que fòssin els reis que ens portèssin quelcom :)




I com que ens vam portar bé, els Reis ens van portar una regleta per a poder escriure en el llenguatge dels símbols dels egipcis. Ha estat un exercici de lecto-escriptura molt interessant i que de ben segur repetirem !!





Alegria i il·lusió en descubrir la paraula "amagada"
 Escribint una paraula secreta per a què el papa la pugui descobrir :)

L'aventura egipcia ens ha agradat molt i poder-la recordar unes setmanes més tard també. Al Museu també hi fan tallers infants, potser més endevant ens hi apuntem, ara que ja coneixem més d'aprop aquest món.

Un dels altres llibres que vam adquirir van servir per pintar i recordar les mòmies.
 
 
Si hi aneu, tingueu en compte que fan descompte amb el carnet de la biblioteca de la vostra població, val la pena aprofitar-ho ! 
 
Heu visitat llocs interessants vosaltres ? Compatir-nos la vostra experiència ! Moltes gràcies !

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!