dijous, 30 de gener del 2014

Galetes i magdalenes

El cap de setmana, la tieta Elisabet ha volgut fer galetes i magdalenes amb la supervisió "online" de la tieta Ariadna.

Així que n'hem agafat la seva recepta i crec que ens n'hem sortit prou bé.

GALETES DE MANTEGA

Ingredients

250gr de mantega a temperatura ambient
250gr de sucre glassé
1 ou
650gr de farina
1 xorret de llet
Una mica d'aromes, hem triat vainilla

Desfem la mantega al microones, intentant que no bulli. La barregem amb el sucre fins que ens quedi una crema.

Afegim una mica de l'aroma, amb unes gotes n'hi ha suficient.

Hi posem un ou batut (aquesta vegada hem practicat com trencar l'ou sense ajuda !!)



El "joc" de munyeca per a batre no és pas fàcil !!


Ho anem barrejant tot.

Tamissem la farina (la passem per un colador) i n'anem afegint cullerada a cullerada a la barreja que continua batent-se (sort de la màquina !! :)

Agefim una mica de llet fins aconseguir la textura adequada.

Ho aplanem amb el rodet o les mans i ho deixem refredar a la nevera mentre fem les madalenes (entre 2 i 3 h). Cal que haguem estirat la massa per a deixar-la amb el gruix desitjat abans de posar-la a la nevera.

Escalfem el forn a 180º mentre amb diferents formes de motlles tallem les galetes.



Força per a treure la pasta amb el motlle

Psicomotricitat fina per a desmotllar la pasta


 

 Les "sobres" de la pasta, les podem tornar a ajuntar, estirar de nou i fer-ne moltes més galetes.



Posem les galetes sobre un paper de forn o de silicona i ho deixem a 180º durant uns 14-18 minuts .... controlant que no es torrin massa :) (podem anar girant la safata del forn per a unificar-ne la cocció).



Un cop estan fredes es poden menjar o decorar.


En aquest cas hem utilitzat uns "llapissos" amb sucre de colors per a poder-n'hi fer alguns dibuixos.

Força amb la pinça per aconseguir que el colorant surti !!





Una bona col·lecció per esmorzar, berenar, postres .... o el què ens convingui :)

MAGDALENES O CUPCAKES


Ingredients

115gr de mantega a temperatura ambient
220gr de sucre blanc
3 ous
200gr de farina
1 cullereta i mitja de llevadura Royal
120 ml de llet
2 cullereta d'aroma de vainilla

Pre- escalfem el forn a 180º o 160º si té ventilador.

Preparem una safata per magdalenes amb càpsules de paper o silicona.


Tamissem (passar pel colador) la farina i la llevadura en un plat a banda.


Batem la mantega amb el sucre fins que quedin integrats.


Afegim els ous un per un, continuant batent fins que quedin incorporats



Afegim la meitat de la farina amb llevadura i batem fins que s'incorpori. Hi afegim la llet i l'extracte de vainilla, continuant batent.
Afegim la resta de farina amb llevadura i anem batent fins que la mescla sigui homogènia.



Repartim la massa entre les càpsules, omplint-les 2/3 parts.

Ho posem al forn entre 22-25 minuts o fins que al punxar amb un ganivet o escuradents surtin nets.


Les treiem del forn i les deixem refredar 5 minuts dins els mateixos motllos ..... a nosaltres ens han anat "avall" :( Potser han estat poc temps al forn, potser ens faltava una mica de llevadura ..... anirem millorant-ne el mètode :)

Ja les podem decorar. En aquest cas hem fet una barreja de:
80 gr de mantega
1 culleradeta d'extracte de vainilla
125 gr de sucre glas
colorant a gust

Barregem la mantega afegint-hi el sucre mica em mica.


El colorant ens hi dóna el toc especial que volem
 I la part més divertida, la deoració amb tot de sucres de diferents formes, colors .....

La barreja de sucre la vam posar amb una mànega una mica massa estreta, d'altres a cullerada directament :)



 El resultat final és força acolorit i força bó .... sobretot dolç :)


I el resultat definitiu, han estat galetes i magadales casolanes per a convidar a tota la família, amics i nosaltres durant 2 setmanes !!!!



Quines receptes feu vosaltres ? Si ens les feu arribar les provarem i us n'explicarem les nostres experiències !!

En el cas que en vulgueu una sense ou, podeu revisar les nostres entrades:

Galetes de mantega a l'escola
Galetes de mantega de color



1 comentari :

  1. Segur que l'experiència ha esta genial i us ho heu passat molt bé fent tanta producció pastissera... em sembla que m'arriba l'olor fins aquí! Bon profit i vigileu els empatxos!
    Si vols, aquí hi ha explicada l'experiència del dia que vàrem fer les nostres "galetes de xocolata per llegir":
    http://manetesicosetes.wordpress.com/2013/07/05/galetes-de-xocolata-per-llegir/
    Una abraçada!

    ResponElimina

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!